Ai livrare GRATUITA la comenzi de peste 300 lei!

/
Informatii Retur

Informatii Retur

Daca doresti sa returnezi unul sau mai multe produse din orice motiv, trebuie sa completezi formularul de retur: https://depozit-outlet.ro/content/15-formular-de-retur, unde poti specifica modalitatea de retur dorita (ramburs in cont bancar/schimb produse/voucher valoric). Dupa  receptionarea formularului vei fi contactat pentru confirmarea returului!

Daca doresti schimbarea unui produs, trebuie sa plasezi comanda in site cu specificatia in sectiunea OBSERVATII de “SCHIMB PRODUS”si atunci beneficiezi de retur gratuit si noi o sa trimitem curierul catre tine!

Daca doresti obtinerea unui voucher valoric,trebuie sa specifici in formularul de retur “VOUCHER” si atunci beneficiezi de retur gratuit si noi o sa trimitem curierul catre tine!

Daca doresti restituirea banilor in cont bancar, returul se va face de catre client cu orice firma de curierat, iar transportul este suportat de expeditor!

*Nu se primesc colete cu ramburs!

*Nu se primesc colete fara formular de retur confirmat!

Transportul returului este gratuit doar in cazul optiunii de schimb sau voucher valoric!

Trebuie să returnezi ce nu ți se potrivește și să plasezi o nouă comandă!

Ce ai de făcut?

  1. Completează, cât mai clar, formularul de retur (sau contul IBAN scris de mana)cu datele corecte și complete. Nu uita să specifici contul bancar (creat la o banca în Romania, valabil în moneda RON ) pentru a-ți putea returna suma.
  2. Adaugă formularul de retur completat în colet, alături de produsul pe care vrei să îl returnezi și factura aferentă comenzii.
  3. Specifică pe colet și pe nota de transport (AWB) ”RETUR DEPOZIT OUTLET” și trimite-l la adresa: STR MIHAI EMINESCU,NR 125,ISALNITA DOLJ.
    Nu este posibil returul coletului personal la sediile curieratului sau prin Poștă, acesta trebuie ridicat de către o firmă de curierat și livrat la adresa menționată mai sus.
  4. Contravaloarea produsului returnat îți va fi rambursată în cel mult 14 zile calendaristice de la ridicarea returului.
  5. Taxele de transport NUvor fi rambursate! NU trimite coletul “cu plata la livrare” – firma de curierat nu are posibilitatea tehnică de a primi un astfel de colet și acesta va fi returnat la adresa de unde a fost ridicat, fiind plătite taxele de transport TUR – RETUR

6.Ești răspunzător pentru diminuarea valorii produsului, că urmare a utilizării lui într-un mod care trece peste cel necesar pentru a constată caracteristicile funcționării produselor.

CAP. 1 Returul

1.1  Conditii generale

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun , în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui produs expiră în termen de 14 zile de la:

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Produs sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese,

In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv sau pachet in cazul in care produsul se livra cu un alt produs gratuit. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.

1.1.2 Rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14  zile de la receptia produsului returnat sau dupa primirea dovezii ca produsele au fost expediate catre Vanzator .

Rambursarea contravalorii produsului consta in schimbarea produsului cu altele existente sau acordarea unui voucher care poate fi folosit pe site-ul: HTTPS://DEPOZIT-OUTLET.RO/

Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei conform  ( conform art 1.1.2) pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

Conform legislatiei din Romania puteti sa returnati produsele cumparate de pe  HTTPS://DEPOZIT-OUTLET.RO/ in termen de 14 zile de la cumpararea lor.

Produsul poate fi returnat in urmatoarele conditii :

– sa nu prezinte urme de asamblare, zgarieturi, lovituri;

– ambalajul etichetele si accesoriile intacte ;

– sa nu prezinte semne de utilizare.

Produsul nu trebuie folosit in exterior si sa nu prezinte urme de utilizare!

Daca produsul nu corespunde cerintelor clientului se recomanda evitarea utilizarii si montarii lui. In cazul refuzarii produsului va rugam sa ne contactati in termen de 24 de ore de la primirea lui prin telefon sau e-mail pentru stabilirea detaliilor cu privire la retur.Legislatia in vigoare se aplica persoanelor fizice. Asadar, dumneavoastra, consumatorul, aveti dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina dumneavoastra,a consumatorului, sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.Cu alte cuvinte, daca doriti sa renuntati la un produs trebuie sa ne trimiteti o instiintare prin email sau telefonic prin care renuntati la produs.

Renuntarea la un produs se poate face doar daca ati achizitionat produsul prin curier.Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte (inclusiv ambalajul) si nu prezinta semne de uzura. In cazul refuzarii produsului va rugam sa ne contactati in termen de 24 de ore de la primirea lui prin telefon sau e-mail pentru stabilirea detaliilor cu privire la retur. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in termen de  aproximativ 14 zile lucratoare si nu poate depasi termenul legal de 14 zile. Daca produsul returnat este deteriorat, are semne clare de utilizare si nu poate fi vandut ca si produs nou ne rezervam dreptul de a refuza produsul.

.

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

Returnarea produsului catre  Depozit Outlet  trebuie facuta prin intermediul unei firme de curierat rapid aleasa de client , exceptie Posta Romana , conform O.U.G Nr.34/2014 Articolul 6 , litera i .

Contravaloare produselor  ( conform art 1.1.2) nu va fi returnata inainte ca produsul sa fie expediat de catre client. Contravaloarea produsului se va transfera in baza fisei de receptie si verificare a produsului expediat de client.

Odata cu lansarea comenzii produsului clientul isi da acordul privind Termenii si Conditiile comerciale si i s-a adus la cunostinta termenul de 14 zile privind returnarea unui produs sau retragerea din contractul la distanta Conform O.U.G Nr 34/2014 Art 6 alin.(1) lit h).

In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Produsul returnat trebuie sa fie insotit de certificatul de garantie in original, daca acesta este emis de producator/distribuitor.

In cazul in care produsul returnat prezinta ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide refuzarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. Acesta clauza se aplica conf. O.U.G Nr.34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G Nr.34/2014

In cazul retururilor repetate (peste 3 retururi nefondate) ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului si inregistrarea de comenzi noi.

Returul produselor se poate face doar prin serviciul de curierat rapid (exclus Posta Romana) . In cazul returului prin curier al unui produs aflat in perioada legala de returnare de 14 zile , costurile de transport sunt suportate de catre cumparator.

Consumatorul este responsabil  in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

Costurile de returnare pot sa difere fata de taxa achitata initial, in functie de curierul ales de catre cumparator , de modul de ambalare al produsului, taxa achitata initial de catre client este o taxa fixa , stabilita de catre Depozit Outlet, diferenta de valoare a taxei de transport fiind suportata de societatea noastra.

Adresa Returnare Produse :. Depozit Outlet ., .

Atentie :  nu expediati produsul inainte de a avea acordul departamentului de retur, adresa de returnare a produsului poate fi diferita de cea a societatii , in functie de furnizorul respectivului produs ! In cazul in care produsul comandat nu corespunde prezentarii de pe site-ul HTTPS://DEPOZIT-OUTLET.RO/ sau prezinta defecte de fabricatie, puteti solicita inlocuirea acestuia in termen de 14 de zile din momentul in care l-ati primit prin email la CONTACT@DEPOZIT-OUTLET.RO sau la telefon 0767610075.

Link-uri utile : HTTP://WWW.ANPC.GOV.RO/

  1. 2 Produsele primite defecte

In eventualitatea in care produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit pe loc cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris a Depozit Outlet. sau prezentarea la sediul societatii cu produsul respectiv in termen de 48 de ore de la primirea produsului. Daca  Depozit Outlet . nu poate inlocui produsul cu unul identic, se va restitui contravaloarea produsului ( conform art 1.1.2).

Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform.

 

 

 

 

 

 

Modalitati si termene de returnare a produselor

Clientul se obliga sa notifice HTTPS://DEPOZIT-OUTLET.RO/ intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin e-mail la CONTACT@DEPOZIT-OUTLET.RO sau prin telefon la numarul 0767.610.075, in termen de maxim 14 de zile calendaristice de la primirea produselor. In caz contrar, HTTPS://DEPOZIT-OUTLET.RO/ poate refuza coletul.

Informatiile necesare care trebuie furnizate HTTPS://DEPOZIT-OUTLET.RO/ pentru expedierea returului:

–          data expedierii coletului;

–          numarul Comenzii;

–          suma de returnat;

–          modalitatea de plata dorita (datele contului bancar sau voucher de cumparaturi echivalent cu suma produselor returnate).

1.4. Conditii de returnare a produselor

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu HTTPS://DEPOZIT-OUTLET.RO/ ).

In conformitate cu legea in vigoare, HTTPS://DEPOZIT-OUTLET.RO/ isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada (perisabile) ori deteriora rapid, cum ar fi produse de lenjerie intima, costume de baie, ciorapi si produse cosmetice desigilate, produse alimentare. Pe fiecare pagina de produs exista informatia privind posibilitatea de retur. Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set.

 

Incaltaminte

Pantofii trebuie sa nu fie uzati pe talpa sau in interior, sa nu prezinte zgarieturi sau pete, sa aiba toate etichetele intacte si sa fie returnati in ambalajul original nedeteriorat, cutiile fiind considerate parte a produsului.

Imbracaminte

Produsele de lenjerie intima, costumele de baie si ciorapii nu pot fi returnate.

1.5 Dreptul de retragere

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Clientul are urmaroarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta:

Clientul are dreptul  ca, inainte de expirarea perioadei de retragere,  sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client.

Clientul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

HTTPS://DEPOZIT-OUTLET.RO/ va rambursa Clientului contravaloarea produsului ( conform art 1.1.2)  in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii facute de catre Client catre HTTPS://DEPOZIT-OUTLET.RO/ in ceea ce priveste decizia de retragere din contract.

HTTPS://DEPOZIT-OUTLET.RO/ va putea amana rambursarea contravalorii produsului ( conform art 1.1.2)  pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat.

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, HTTPS://DEPOZIT-OUTLET.RO/ se obliga sa returneze suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii de catre Client in ceea ce priveste deciziei sale de retragere din Contract

Clientul va informa HTTPS://DEPOZIT-OUTLET.RO/ in ceea ce priveste intentia sa de retragere din contract prin completarea formularului de returnare produs din contul de client.

Informatii privind solutionarea online a litigiilor in conformitate cu art. 14 alin. 1 din ODR (Online Dispute Resolution Regulation):

Comisia Europeana acorda consumatorilor posibilitatea de a rezolva disputele legate de Art. 14 Paragraf. 1 al ODR in cadrul propriei platforme online. Platforma (HTTP://EC.EUROPA.EU/CONSUMERS/ODR) serveste ca un site unde consumatorii pot incerca sa gaseasca solutii in afara curtii judiciare asupra disputelor legate de achizitiile online si contractele pentru servicii.

Informatii privind solutionarea online a litigiilor in conformitate cu art. 14 alin. 1 din ODR (Online Dispute Resolution Regulation):

Comisia Europeana acorda consumatorilor posibilitatea de a rezolva disputele legate de Art. 14 Paragraf. 1 al ODR in cadrul propriei platforme online. Platforma (HTTP://EC.EUROPA.EU/CONSUMERS/ODR) serveste ca un site unde consumatorii pot incerca sa gaseasca solutii in afara curtii judiciare asupra disputelor legate de achizitiile online si contractele pentru servicii.